Välkommen till Nollåtta Sport & Rehab!

Nollåtta Sport & Rehab är en privat sjukgymnastik som öppnade 2009. Mottagningen ligger i samma lokal som Arena Motion & Rehab på Smedjegatan 18 i Sickla. På mottagningen arbetar sjukgymnasten Ingrid Hemström Nordgren som är specialist i lungmedicinsk rehabilitering.

Nollåtta Sport & Rehabs inriktning är rehabilitering och behandling för dig med Astma och Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom (KOL). Vi tar även emot dig som har andra lungsjukdomar t ex Alfa-1-antitrypsinbrist, Lungfibros eller Sensorisk Hyperreaktivitet.

Mottagningen tar emot patienter från hela Stockholm län men personer från andra landsting är även välkomna att delta i rehabilitering eller behandling. Vi har ett brett samarbete med astma/allergiläkare, lungläkare, allmänläkare och astma/KOL sjuksköterskor.

Vart kommer namnet ifrån?

Nollåtta är riktnumret till Stockholm, på det fasta telefonnätet. Ute i landet är nollåttor ibland (ofta?) ett skällsord. Jag tycker att vi stockholmare ska vara stolta över vår hemort och att vi är just stockholmare. Därför heter vi Nollåtta.

Sport & Rehab förknippas kanske med idrottsmedicinsk rehabilitering. Och det är just det som vi ägnar oss åt. Rehab vid medicinska sjukdomarna såsom astma, KOL, lungfibros mm. I rehabiliteringen ingår träning, det vill säga att patienterna sportar.

Visst är det tufft när en 85-årig dam med KOL kör stenhård cykling i 25 minuter och sen går loss i gymmet?

Vår logga är en ek och eken symboliserar vårt bronkträd inne i lungorna. Men eken symboliserar även Stockholm och Södermalm som Ekens stad. Vem har inte hört talas om “eken kisen”?

Självklart är även du som inte är stockholmare välkommen till Nollåtta Sport & Rehab!

Välkommen!